LNVH Spring Symposium - Women in Media: You are invited!


18 May 2017

LNVH Spring Symposium - Women in Media: You are invited!

WOMEN IN MEDIA - YOU ARE INVITED!

Dagvoorzitter: Petra Stienen, publicist, adviseur, spreker en politicus (bio)
Keynote: Janneke van Heugten, publiciteitsexpert (Vaker in de Media - bio)

Ga in debat met mediamakers en redacteuren van de grote dagbladen en toonaangevende discussieprogramma's en wetenschappers op het gebied van de media. Ontwikkel uw eigen mediastrategie, verbeter uw zichtbaarheid, krijg tips voor het geplaatst krijgen van uw opiniestuk en werk aan uw presentatie- en interviewskills tijdens workshops:

1) Masterclass Mediatraining
2) Schrijf jezelf de media in
3) Zelf (online) nieuws maken
4) In gesprek met media: bepaal je eigen agenda!  
5) GOUD! - Ja zeggen tegen interviewaanvragen

Het LNVH biedt vijf verschillende workshops aan, voor zowel de early, mid- als advanced researcher. U kunt er twee volgen. Klik hier voor een beschrijving van de workshops en MELD U NU AAN! Iedereen is van harte welkom, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de workshops. Reserveer daarom direct en wees zeker van een plekje. Verspreid deze uitnodiging vooral in uw netwerk! 

WAT/WANNEER/WAAR

  • LNVH Spring Symposium 2017  
  • 18 mei 2017
  • 12h00 (inloop met lunch, start 13h00) – 18h00
  • Muntgebouw Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht CS)
  • Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
  • Kosten deelname 50 EUR
  • Voertalen Nederlands en Engels

Achtergrond:
Het LNVH nodigt u van harte uit voor het Spring Symposium 2017: 'Women in Media - You are invited' op 18 mei a.s.

In de media komen mannen 3 tot 4x vaker aan het woord als bron van het nieuws (politicus, expert of woordvoerder) dan vrouwen, zo toont recent onderzoek aan. Een eenzijdige en stereotypische representatie van de wereld om ons heen, en een beperkt beeld dat bestreden dient te worden. Daarom is zichtbaarheid van vrouwelijke wetenschappers dit jaar het thema van het LNVH Spring Symposium.

Het symposium agendeert met name zichtbaarheid op podia die niet per se wetenschappelijk zijn: in kranten, op televisie, op de radio en via social media-kanalen. Waarom zijn er eigenlijk zo weinig vrouwelijke experts in beeld? Waarom lijken er steeds dezelfde (soort) experts aan tafel te zitten? Hoe kom je eigenlijk in de kaartenbak? En: hoe kunnen vrouwelijke wetenschappers hun contacten met media verder verdiepen en uitbreiden? Samen met mediamakers bespreken we hardnekkige mythes over optreden in de media en bieden we informatie over alles wat er komt kijken bij het deelnemen aan een talkshow, het geven van een interview, het schrijven van een opiniestuk, etc. Tenslotte zijn de workshops de plek waar u zelf aan de slag gaat met uw eigen vragen.

Promovendi, postdocs, universitair docenten, universitair hoofddocenten en hoogleraren (m/v) van alle Nederlandse universiteiten en universitair medisch centra zijn van harte welkom, alsmede bestuurders, beleidsmakers en beleidsadviseurs op het gebied van gender- en diversiteitsbeleid.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden voor het LNVH Spring Symposium 2017 via deze link. Daarbij kiest u direct voor twee workshops (zie beschrijvingen hier). NB: in de eerste ronde worden alle workshops in het Nederlands aangeboden. In de tweede ronde worden twee van de vijf workshops in het Engels aangeboden.

Kosten voor deelname aan het LNVH Spring Symposium 2017 bedragen 50 euro - dit is inclusief het bijwonen van de twee workshops. U ontvangt na aanmelding een factuur. Het aantal plaatsen voor zowel symposium als de afzonderlijke workshops is beperkt, we werken met een first-come-first-served-principe.

Het LNVH-bestuur en –bureau kijken ernaar uit u te verwelkomen op 18 mei a.s. Houd onze website in de gaten voor updates in het programma en de bekendmaking van de deelnemers aan het debat. Aarzel niet contact met ons op te nemen via info@lnvh.nl met eventuele vragen en/of opmerkingen.