Wetenschappers in beeld. Van Youtube tot talkshow


Wetenschappers in beeld. Van Youtube tot talkshow

Wetenschap in Beeld. Van Youtube tot talkshow. Veel onderzoek verdient een groter publiek, maar hoe breng je je onderzoek op een aantrekkelijke manier onder de aandacht? Hoe bereid je je voor op een televisie-interview? Hoe maak je een korte video over je onderzoeksresultaten? 

Wetenschappers in beeld, van YouTube tot talkshow focust op de audiovisuele media (televisie, film en internet), omdat die grote impact hebben op de publieke opinie. Informatieoverdracht via die media wordt bepaald door beeld en imago. Hoe speel je daar als wetenschapper op in tijdens jouw optreden voor de camera?

Wetenschappers in beeld, van YouTube tot talkshow is geschreven voor onderzoekers die op zoek zijn naar manieren om meer aandacht te krijgen voor hun werk. Het laat zien hoe je onderzoek begrijpelijk en aantrekkelijk kunt presenteren op een manier die bij jou past.

De auteurs:
Jeanine de Bruin is gespecialiseerd in interactieve wetenschapscommunicatie. Haar bedrijf Hakuna Matata science & media maakt onder meer video?s over wetenschappelijk onderzoek voor universiteiten, belangenorganisaties en gezondheidsfondsen. Daarnaast geeft ze al vijftien jaar communicatie- en mediatrainingen aan wetenschappers van Nederlandse universiteite

Lennart Wesel werkte als televisieredacteur voor onder andere NTR, BNN en Vara. Hij begeleidt en adviseert wetenschappers met het visualiseren en populariseren van hun onderzoek en maakt daarnaast video's voor bedrijven en instellingen.

Lees hier alles over het boek en bestel het online.