Benoeming Marjolein van Asselt als lid Raad van toezicht Open Universiteit


1 May 2014

Benoeming Marjolein van Asselt als lid Raad van toezicht Open Universiteit

De minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, heeft hoogleraar Marjolein van Asselt benoemd als lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit. De Raad van toezicht wilde als vijfde lid graag een gerenommeerde wetenschapper die actief is op de interface tussen wetenschap en beleid. Van Asselt heeft bovendien een uitdagende visie op de rol van universiteiten in de samenleving. De benoeming gaat in op 1 mei 2014 voor een periode van vier jaar.

Prof. dr. ir. Marjolein van Asselt (Apeldoorn, 1969) is hoogleraar Risk Governance aan de faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van Maastricht University en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Van Asselt studeerde informatica en wijsbegeerte van wetenschap, technologie en samenleving aan de Universiteit Twente. Ze promoveerde in 2000 op het proefschrift Perspectives on uncertainty and risk: The Prima approach to decision support. Van 2005 tot 2010 was ze lid van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en zat in het eerste bestuur ervan. In die periode is ze ook visiting scholar geweest aan Oxford University en het Kings College in Londen.

Persbericht