LNVH documentaire 'Mevrouw de professor'


10 Feb 2012

LNVH documentaire 'Mevrouw de professor'

Aan Nederlandse universiteiten is slechts 13% van de hoogleraren vrouw. Hoe komt dit? En hoe kunnen we een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de wetenschappelijke top bereiken? In de documentaire 'Mevrouw de Professor' belicht het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) de positie van vrouwen op de universiteit vanuit verschillende perspectieven.
Deskundigen en leden van benoemingscommissies bespreken de gendermechanismen die een rol spelen in het selectieproces van hoogleraren en vrouwelijke wetenschappers in verschillende fases van hun carrière vertellen over hun loopbaan, hun ambities en de hindernissen op weg naar de universitaire top. Ook komen maatregelen en aanbevelingen aan bod om de doorstroming van vrouwen naar hogere wetenschappelijke posities te bevorderen.

De documentaire is geproduceerd door Glorydays Media in opdracht van het LNVH en is tot stand gekomen met medewerking van: Wiljan van den Akker, Peter van den Besselaar, Hester Bijl, Marieke van den Brink, Robbert Dijkgraaf, Elke Geraerts, Marinel Gerritsen, Els Goulmy, Puck Knipscheer, Metha Maenhout, Henk van Nierop, Laura van Niftrik.

De documentaire is op 8 maart 2012 in première gegaan in Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht met aansluitend een debat over de doorstroming van vrouwelijke wetenschappers.

U kunt de documentaire hier bekijken.