L'ORÉAL-UNESCO Awards For Women in Science 2012 voor vijf vrouwen die de wetenschap vooruit helpen


14 Nov 2011

L'ORÉAL-UNESCO Awards For Women in Science 2012 voor vijf vrouwen die de wetenschap vooruit helpen

De 14e editie van de jaarlijkse L’ORÉAL-UNESCO Awards For Women in Science huldigt vijf uitzonderlijke vrouwen die de wetenschap vooruit helpen

L’Oréal en UNESCO hebben in het kader van hun For Women in Science partnership weer vijf uitzonderlijke vrouwelijke wetenschappers, afkomstig uit de hele wereld, bekend gemaakt. Zij zullen de 2012 L’ORÉAL-UNESCO Awards in Life Sciences ontvangen. 
Elk jaar worden de kandidaten genomineerd voor de Awards door een internationaal netwerk van bijna 1,000 wetenschappers.  De vijf Laureaten worden daarna geselecteerd door een onafhankelijke, internationale Jury, voorgezeten door Professor Günter Blobel, die de Nobelprijs voor Medicijnen ontving in 1999. 
Professor Blobel: “Het werk van de 2012 Awards Laureaten heeft opmerkelijke inzichten opgeleverd met betrekking tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, epilepsie, bacteriële en virale infecties en naar de vooruitgang voor het verbouwen van planten in droge regio’s. Hun onderzoek is uniek en ieder van hen behoort tot de beste uit vijf verschillende regio’s van de wereld”.
Geconfronteerd met wereldwijde problemen zoals afnemende grondstofvoorraden, toenemende en vergrijzende populaties, en de medische en sociale uitdagingen als gevolg daarvan, zijn L’Oréal en UNESCO ervan overtuigd dat deze vrouwelijke onderzoekers een aanzienlijke impact zullen hebben op onze maatschappij en zullen bijdragen aan het verlichten van het pad naar de toekomst.   

De 2012 Laureaten in Life Sciences zijn:

AFRIKA en de ARABISCHE STATEN:
Professor Jill FARRANT
Research Chair – Plant Molecular Physiology, Department of Molecular and Cell Biology, University of Cape Town, South Africa
“Voor het ontdekken hoe planten kunnen overleven onder droge condities.”

AZIE / PACIFIC:
Professor Ingrid SCHEFFER
Chair of Paediatric Neurology Research, University of Melbourne, Australia
“Voor het identificeren van de genen die betrokken zijn bij sommige vormen van epilepsie.”

EUROPA:
Professor Frances ASHCROFT
Royal Society Research Professor, Department of Physiology, Anatomy and Genetics, Oxford University, UK
“Voor het verder brengen van ons begrip over insuline uitscheiding en/of neonatale diabetes.” 

ZUID-AMERIKA:
Professor Susana LÓPEZ
Developmental Genetics and Molecular Physiology, Department of the Institute of Biotechnology, National University of Mexico, Cuernavaca, Mexico
“Voor het identificeren hoe rota virussen ieder jaar de dood van 600,000 kinderen veroorzaken.”

NOORD-AMERIKA:
Professor Bonnie BASSLER
Howard Hughes Medical Institute and Department of Molecular Biology, Princeton University, USA
“Voor het begrijpen van de chemische interactie tussen bacteriën en het openen van nieuwe deuren voor het behandelen van infecties.”

De Awards Ceremonie zal plaatsvinden op 22 Maart 2012 op het UNESCO Hoofdkantoor in Parijs. Als voortreffelijk rolmodel voor de volgende generatie van wetenschappers zal iedere Laureaat US$100,000 ontvangen als blijk van erkenning voor haar bijdrage in de bevordering van de wetenschap.

De laatste 14 jaar hebben de L’Oréal Corporate Foundation en UNESCO vrouwelijke onderzoekers uit de hele wereld die de wetenschap vooruit brengen gesteund. Elk jaar belicht het For Women in Science Programma wetenschappelijke excellentie en stimuleert het veelbelovend talent.

www.forwomeninscience.com
Persbericht 8 november 2011