Prof.dr. Barbara Mulder krijgt de Corrie Hermann Prijs 2012


13 Jan 2012

Prof.dr. Barbara Mulder krijgt de Corrie Hermann Prijs 2012

Prof.dr. Barbara Mulder krijgt de Corrie Hermann Prijs voor haar baanbrekend werk op het gebied van aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen. In 1998 heeft zij binnen de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie een landelijke werkgroep opgericht voor deze nieuw patiëntengroep. Nieuw, omdat pas sinds de verbeterde hartchirurgie vanaf 1970 nu 90% van deze patiënten de volwassen leeftijd bereikt. In 2001 zette zij een landelijk registratiesysteem met DNA-bank op, CONCOR (CONgenitale CORvitia), binnen het Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland.
Barbara Mulder is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en werkzaam in het AMC. Zij is een duidelijk voorbeeld voor vrouwen in alle fasen van de medische opleiding: een carrière als arts en een gezin zijn te combineren!
De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) kent de Corrie Hermann Prijs periodiek toe aan vrouwelijke artsen die zich binnen hun werk profileren en daarmee bijdragen aan de realisering van de doelstelling van de vereniging. Ter ere van de prijswinnares organiseert de VNVA op 31 maart het symposium “Vrouwen met een aangeboren Hartafwijking”. Meer informatie op de website van de VNVA.