VNVA erelidmaatschap voor Toine Lagro-Janssen


1 Dec 2011

VNVA erelidmaatschap voor Toine Lagro-Janssen

Op 26 november 2011 reikte de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) het erelidmaatschap uit aan Toine Lagro-Janssen vanwege haar verdienste voor vrouwelijke artsen, in het bijzonder voor vrouwelijke huisartsen en haar aandacht voor gender in de geneeskunde. Toine Lagro-Janssen is huisarts op een universitair gezondheidscentrum en docent en onderzoeker op het gebied van seksespecifieke geneeskunde. Sinds 2004 is zij hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde aan het UMC St Radboud Nijmegen. Vanaf 1996 was zij hier al bijzonder hoogleraar Vrouwenstudies Geneeskunde op een leerstoel ingesteld en gefinancierd door de VNVA. Het succes van deze bijzondere leerstoel is te danken aan de grote inzet en het niet aflatend enthousiasme van Toine Lagro-Janssen.
Toine Lagro-Janssen is o.a. lid van de Gezondheidsraad en voorzitter van de NHG-VNVA werkgroep Vrouwen en Huisartsgeneeskunde, zij is lid van de VNVA-commissie Seksespecifieke geneeskunde, voorzitter van het Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren UMC St Radboud en voorzitter van de Opleidingscommissie Geneeskunde UMC St Radboud.
Eerder (1992) werd aan Toine Lagro-Janssen de Corrie Hermannprijs (VNVA) uitgereikt op grond van wetenschappelijke verdiensten op het gebied van vrouw en gezondheid.