Kom naar het evenement 'Vrienden van Wetenschap' op 2 december


19 Nov 2009

Kom naar het evenement 'Vrienden van Wetenschap' op 2 december

VRIENDEN VAN DE WETENSCHAP (2 december van 11 tot 16.30 uur, Fokker Terminal in Den Haag)

Wetenschappers, ondernemers, politici en jong aanstormend talent bedenken tijdens het event 'vrienden van wetenschap' een strategie om wetenschap hoger op de politieke agenda te krijgen . Dat gebeurt tijdens een plenair gedeelte, maar vooral tijdens een groot aantal interactieve workshops.

Graag nodigen wij u uit om met de organisatoren van dit evenement (Robbert Dijkgraaf en Rene Smit van het Innovatieplatform) en andere betrokkenen de nieuwe strategie voor wetenschap op te stellen. Die strategie maken we o.a. via een online discussie op en tijdens het event ‘vrienden van wetenschap; zet wetenschap op de agenda!' op 2 december in Den Haag. Onderstaand vindt u meer informatie.

Voor het event is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor het LNVH-netwerk zijn kaarten gereserveerd. Heeft u hiervoor belangstelling? Meld u dan aan bij info@lnvh.nl!

De open discussie is voor iedereen. De discussiebijdragen worden ingezet voor het event op 2 december. 

Wij hopen van harte dat u een actieve bijdrage kunt leveren.

Een nieuwe strategie voor wetenschap

Wetenschap hoger op de maatschappelijke en politieke agenda krijgen. Dat is het doel van de online discussie en het event vrienden van wetenschap dat het Innovatieplatform organiseert. Wetenschappers, ondernemers, politici en beleidsmakers formuleren hiermee een strategie om Nederland koploper te maken.

Waarom?

Wetenschap staat aan de basis van onze economie en ons welzijn. Hoewel iedereen dat weet, worden er soms toch andere keuzes gemaakt: in de (politieke) waan van de dag legt de wetenschap het vaak af tegen andere belangen. Wetenschappelijk onderzoek komt daarmee onder druk te staan. Bovendien: maakt wetenschap zelf de juiste keuzes?!

Wetenschap is op zoek naar echte vrienden

Vrienden van wetenschap - onder bezielende leiding van Robbert Dijkgraaf (KNAW) en René Smit (VU) -wil het tij keren. Hoe? Door het gesprek aan te gaan over wetenschap. Zoals vrienden onderling een stevig debat kunnen voeren om elkaar verder te helpen, zo heeft wetenschap ook vrienden nodig die wetenschap tegen het licht durven houden, hun mening geven en plannen maken. Vrienden van wetenschap wil een open dialoog aangaan met politici, beleidsmakers, wetenschappers en de media over de rol van de wetenschap in Nederland. Met als concrete uitkomst een gemeenschappelijke agenda voor de wetenschap. Met daarin ambities én acties hoe we dit kunnen waarmaken.

Van discussie tot pamflet

Die discussie wordt de komende weken gevoerd op internet en mondt uit op het evenement op 2 december in Den Haag. Dan komen alle bijdragen van afgelopen weken samen en wordt er een stevige eindsprint ingezet met ongetwijfeld verhitte discussies. Naast een plenair deel, dat wordt geopend door premier Jan Peter Balkenende, zijn er workshops en discussies in kleinere groepen. De uitkomsten worden ter plekke samengebald in een pamflet dat nog tijdens het evenement wordt overhandigd aan politici.

Doe mee!

Heeft u een mening over de wetenschap van Nederland? En schuwt u niet om deze te delen? Dan is dit uwkans om van u te laten horen. Discussieer mee en meldt u daar aan voor het event op 2 december.