Prof.dr. Marianne de Visser benoemd in het bestuur van NWO


15 Feb 2010

Prof.dr. Marianne de Visser benoemd in het bestuur van NWO

Prof. dr. Marianne de Visser is benoemd als bestuurslid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Visser is neuroloog in het Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Neuromusculaire ziekten aan de UvA. Zij is per 1 februari toegetreden en volgt vertrekkend lid Charles Buys op.

Voorzitter Jos Engelen: 'Marianne de Visser bevindt zich middenin de wetenschap én staat als medisch specialist met beide benen in de maatschappij. Daarnaast brengt ze veel expertise op het gebied van de medische wetenschappen met zich mee. Ze vormt daarom een prachtige aanvulling op het huidige NWO-bestuur.'

Marianne de Visser vervult diverse bestuursfuncties, onder andere bij de European Federation of Neurological Societies. Hier bekleedt zij sinds eind 2009 de positie van vice-voorzitter. Tot 1 februari 2010 was zij vice-voorzitter van de Gezondheidsraad. Van 1999 tot 2009 was ze bestuurslid van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw), onderdeel van NWO. De Visser: 'NWO biedt ruimte aan ontluikend wetenschappelijk talent en brengt wetenschap naar de samenleving terug. Daarnaast vervult NWO een prominente rol in de internationale onderzoekswereld. Deze onderwerpen staan bij mij hoog in het vaandel.

Als arts en bestuurder in internationale raden, zal ik graag mijn bijdrage leveren aan NWO.'

Het algemeen bestuur bestaat per 1 februari uit prof. dr. Jos Engelen (voorzitter), prof. dr. Franciska de Jong, prof. dr. Ben de Kruijff, prof. dr. Cees Veerman en prof. dr. Marianne de Visser. Algemeen directeur NWO, dr. Cees de Visser, is secretaris.