Pump your Career: groot succes


Pump your Career: groot succes

Pump your Career

Op 1 en 2 oktober jl organiseerde het LNVH samen met NWO in Den Haag twee talentendagen voor vrouwen in de wetenschap vanaf het niveau post-doc, onder de titel ‘Pump your Career.'
Het programma bestond uit:
• workshops:
- conflicthantering;
- netwerken voor vrouwen, strategisch en praktisch;
- coachend leidinggeven
- persoonlijke presentatie
• speeddates met vrouwelijke hoogleraren en professionele coaches met ervaring in de academische wereld;
• tijdlijnen - waarin vrouwelijke hoogleraren hun carrière aan de hand van een presentatie met interview door Ionica Smeets (één van de 2 ‘wiskundemeisjes') toelichtten;
• NWO tips voor Europa, subsidies en vrouwenbeleid

Enkele landelijke organisaties (VSNU, KNAW, Academic Transfer) en landelijke vrouwennetwerken gaven inlichtingen op de informatiemarkt.

Op 1 oktober is bovendien de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2009 - geinitieerd door Stichting De Beauvoir - door Frans Zwarts (RUG) en Gerard Mols (UM) aangeboden aan minister Plasterk (OCW), Pauline Meurs (Eerste Kamer) en Sijbolt Noorda (VSNU) als vertegenwoordigers van de politiek en de universiteiten.

Vanwege de grote belangstelling - na één week moest de inschrijving voor 1 oktober worden gesloten - is een 2e dag georganiseerd. Het evenement werd beide dagen druk bezocht en door de bezoekers als zeer interessant en succesvol gekenmerkt.

Download