Netwerken helpt


12 Aug 2013

Netwerken helpt

Netwerken helpt
Interview met Els Goulmy, voorzitter van het LNVH van 2002 -2012 [2004]

Een netwerk heeft twee functies; de intrinsieke waarde voor de gelijkgezinden en hun gebundelde kracht naar buiten. Een netwerk werkt door de massa meestal effectiever dan individuele acties.

Netwerken is een win-win situatie creëren. Het is dus essentieel dat een netwerk wat te bieden heeft. Dat het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren een groot potentieel heeft, spreekt voor zich. De kwaliteit van ons netwerk moet politici, werkgevers en adviesorganen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aanspreken.

De win-situatie van het LNVH is een natuurlijk evenwicht te bewerkstelligen tussen mannen en vrouwen in de selectie van talent en kwaliteit in hogere academische posities. Ze zijn er wel, die goed opgeleide vrouwen! Het is op zijn zachtst gezegd opvallend dat het zogenaamd vooruitstrevend Nederland, mondiaal laag scoort met betrekking tot de posities en het waardeoordeel over de academisch opgeleide vrouw. Zodra het natuurlijke evenwicht is bereikt, is een old girls netwerk als het LNVH overbodig.