VNVA Corrie Hermannprijs symposium


2 Oct 2021

VNVA Corrie Hermannprijs symposium

VNVA Corrie Hermannprijs Symposium - 2 oktober 2021

De prijswinnares van de VNVA Corrie Hermannprijs 2021 is bekend gemaakt. Prijswinnares dr. Antoinette Maassen van den Brink krijgt op zaterdag 2 oktober 2021 de VNVA Corrie Hermannprijs uitgereikt.
 
Dr. Antoinette Maassen van den Brink is pionier op het gebied van onderzoek naar de rol van vrouwelijke hormonen en migraine. Migraine is een belangrijk gezondheidsprobleem met name voor vrouwen. Vrouwspecifieke factoren zoals hormonale veranderingen, zoals tijdens de menstruatie, zwangerschap en menopauze spelen een grote rol bij het optreden van migraineaanvallen bij vrouwen.
 
Ter gelegenheid van de uitreiking van de Corrie Hermannprijs 2021 aan Prof. dr. Antoinette Maassen van den Brink organiseert de VNVA op zaterdag 2 oktober 2021 een symposium – getiteld “Migraine bij vrouwen: een hoofdpijndossier”.

Tijdens het symposium “Migraine bij vrouwen: een hoofdpijndossier” zullen vier sprekers dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belichten. Het symposium begint bij de rol van de patiënt en de huisarts, gevolgd door die van de neuroloog en de vasculair specialist, met aan het slot het perspectief van de onderzoeker. Lees hier meer.