Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes op het platteland wereldwijd


23 Jun 2018

Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes op het platteland wereldwijd

Voorafgaand aan of tijdens de Alumni dag ter ere van 100 jaar WUR organiseert het VWI een bijeenkomst over het thema: Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes op het platteland wereldwijd.
Plaats en precieze tijd worden z.s.m. bekend gemaakt.

Willemien Koning is door de Nederlandse Vrouwenraad gekozen als VN vrouwenvertegenwoordiger 2018. Ze zal deel uitmaken van de regeringsdelegatie naar de VN vergadering in New York in oktober 2018 en spreken namens plattelandsvrouwen en meisjes. Zij is zelf mede eigenaar van een melkvee bedrijf en actief als bestuurslid bij vrouw en bedrijf LTO Nederland, Copa’s women's committee Brussel en ze zit in de adviesraad van Agriterra. Koning houdt tijdens deze bijeenkomst een presentatie  over dit onderwerp. De presentatie wordt gevolgd door een sessie om haar tips en suggesties mee te geven voor de VN top in New York.

Meer informatie