Netwerkbijeenkomst ‘Doorstroming vrouwen naar de subtop: It takes two to tango’


19 Apr 2018

Netwerkbijeenkomst ‘Doorstroming vrouwen naar de subtop: It takes two to tango’

Uit recente cijfers blijkt dat het percentage vrouwen in RvB’s en RvC’s achterblijft. Ook de kweekvijver voor topvrouwen is kleiner geworden. Hierdoor blijft potentieel vrouwelijk talent onbenut. Het is daarom belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de doorstroming van vrouwen naar de subtop!
 
Panteia en La Red onderzochten in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de doorstroming van vrouwen naar de subtop. Om deze doorstroming te bevorderen, moeten organisaties én vrouwen leren hoe zij het spel sámen spelen: it takes two to tango.
 
Op donderdag 19 april 2018 organiseren Panteia en La Red de netwerkbijeenkomst ‘Doorstroming vrouwen naar de subtop: It takes two to tango’. U bent van harte welkom vanaf 14.30 uur bij Panteia (Bredewater 26, Zoetermeer). Het programma start om 15.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst.
 
Wat u van deze middag kunt verwachten:

  • Rosanne Oomkens, projectmanager bij Panteia, bespreekt met u de voorwaarden voor effectief diversiteitsbeleid.
  • Yardena Shitrit, directeur Personeel en Organisatie bij de gemeente Amsterdam, vertelt over het succesvolle beleid van de gemeente om diversiteit in de organisatie te bevorderen. De gemeente Amsterdam heeft namelijk wél een evenwichtige man/vrouw-verdeling bereikt in de top en subtop!
  • Miriam Notten, dé sociaal kapitaal expert, geeft in een korte gesproken column navigatieadvies om veilig en effectief door old boys en andere netwerken te reizen.
  • Rondetafelgesprekken over de zin en onzin van vrouwenquota.

Aanmelden