Masterclass Estela Bensimon


24 Nov 2017

Masterclass Estela Bensimon

Op 24 november 2017, van 9.30 tot 12.00, is Estela Bensimon te gast bij NWO in Den Haag waar het Platform Diversiteit in de Wetenschap een masterclass organiseert voor beleidsmakers en beslissers op het gebied van diversiteit in de wetenschap.

Aanmelden voor 17 november 2017

Originele Uitnodiging

---------------------------

Beste collega’s,

We nodigen u namens het Platform Diversiteit in de Wetenschap van harte uit mee te doen aan een inspirerende en informele bijeenkomst met een van de meest invloedrijke diversiteitsdeskundigen van de Verenigde Staten.

Estela Mara Bensimon komt naar Nederland!

Estela Bensimon is een belangrijke motor achter het diversiteitsbeleid aan de Amerikaanse universiteiten. Ze is bekend omdat ze effectieve tools heeft ontwikkeld om het studiesucces van studenten uit minderheidsgroepen te verbeteren, maar ook omdat ze helder aangeeft wat universiteiten en andere kennisinstellingen kunnen doen om echt, concreet inclusief te worden, voor iedereen, medewerkers en studenten. Eén van de platformdeelnemers was dit voorjaar in Washington waar Estela Bensimon een afgeladen zaal vol diversity officers toesprak, en ze was erg onder de indruk: wat een overtuigend verhaal, wat scherp, helder en positief, wat waren haar inzichten en adviezen direct bruikbaar! Zowel gevorderden als nieuwkomers kunnen veel van haar plezierige, hands-on aanpak opsteken.

Op 24 november 2017, van 9.30 tot 12.00, is Estela Bensimon tot ons grote genoegen te gast bij NWO in Den Haag. Het Platform Diversiteit in de Wetenschap organiseert dan een masterclass voor beleidsmakers en beslissers op het gebied van diversiteit in de wetenschap. We willen de ochtend beginnen met een presentatie. Daarna kunnen aanwezigen hun eigen beleid en beleidsvragen voorleggen, en is er alle ruimte voor een informele discussie met Estela Bensimon.

We zouden uw aanwezigheid bij de masterclass zeer op prijs stellen. U bent welkom als toehoorder en u kunt ter plekke uw eigen vragen voorleggen aan Estela Mara Bensimon. Wilt u ons vóór 17 november laten weten of u deelneemt?

U mag deze uitnodiging in uw organisatie verder verspreiden met de bijsluiter dat de plannen nog kunnen wijzigen. Het is werk in uitvoering.

Tot ziens op 24 november!

Met hartelijke groet, namens het Platform Diversiteit in de Wetenschap,

Isabel Hoving, Landelijk Netwerk Diversity Officers, Universiteit Leiden,  i.hoving@hum.leidenuniv.nl

Astrid Zuurbier, NWO, a.zuurbier@nwo.nl

Het Platform Diversiteit in de Wetenschap is een samenwerkingsverband van NWO, TNO, VHTO, LNVH, KNAW, VSNU, NFU en VH.

---------------------------

Keynote Speaker Professor Estela Mara Bensimon

University of Southern California, Rossier School of Education, Director of the Center of Urban Education

Professor Estela M. Bensimon has received numerous awards for her work to promote equity in higher education, with a specific focus on students of color. Her approach to equity, organizational learning, and change is inspiring many U.S. universities, and will doubtlessly inform and inspire us too.