1001 vrouwen in de Rode Hoed #2


19 Sep 2017

1001 vrouwen in de Rode Hoed #2

De geschiedenisboeken staan vol helden en anti-helden van het mannelijke geslacht. Daarom legde Els Kloek en haar team een archief aan om vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis in kaart te brengen. Denk aan helden als Els Borst, Douschka Meijsing en Annie MG Schmidt, maar ook beruchtere figuren zoals Suze Arts, een kampbewaakster van kamp Vucht in WO2. 

Met: Hadassah de Boer, Dominique Engers, Ellen Nesbo, de Fiere Vrouwen, Jacques Klösters, Adéle Bloemedaal, Marcel Worms, Ursula Schoch, Hedy d’Ancona, Irma Boom, Martine Gosselink, Margo de Groot Coenen, Elly Kamp, Judikje Kiers en Eppo van Nispen.

Adopteer ter plekke een vrouw en maak het tweede boek 1001 Vrouwen in de 20e eeuw van Els Kloek mogelijk. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan 1001 Vrouwen in de 20e eeuw.

Datum: dinsdag 19 september 2017
Locatie: De Rode Hoed Amsterdam

Bestel kaarten