VSNU-Café: de universitaire campus nu en in de toekomst


27 Jun 2017

VSNU-Café: de universitaire campus nu en in de toekomst

Door de digitalisering kunnen studenten steeds meer buiten de universiteitscampus studeren. Toch is de student juist vaker op de campus te vinden dan tien jaar geleden. Dit was één van de opmerkelijke conclusies uit het recente onderzoek Campus NL: investeren in de toekomst. Hoe belangrijk is de campus eigenlijk voor de student, de wetenschapper en de stad waarin de campus gevestigd is? Is er in 2040 nog wel een campus en, zo ja, hoe ziet die er dan uit? En wat betekent dit voor de investeringen die universiteiten nu al moeten doen?
 
Hoofdonderzoeker Alexandra den Heijer gaat hier tijdens het VSNU-Café over in gesprek met de hoofdgebruikers van de campus: studenten en wetenschappers. En dat op een zeer toepasselijke locatie: de recent geopende Campus Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag.

Meer informatie en aanmelden