Prof. dr. Renate de Groot


12 May 2017

Prof. dr. Renate de Groot

Renate de Groot - hoogleraar Biopsychologie van Leren

Leren is niet iets dat alleen maar met onze hersenen te maken heeft. Genetica, context en condities spelen allemaal een rol. Als we willen dat onze kinderen, maar ook wijzelf, op het gebied van leren alles eruit halen wat erin zit, dan moeten we de optimale omstandigheden creëren. De voedings- en psychologische toestand van de moeder vóór de geboorte bepalen al mede de mogelijkheden van het kind. Tijdens het opgroeien, maar ook in volwassenheid en ouderdom beïnvloeden zaken als voeding, beweging, slaap, maar ook ouders en docenten ons vermogen om te leren. Renate de Groot, hoogleraar Biopsychologie van leren, streeft met haar onderzoek naar een completer inzicht in de condities van optimaal leren. Op vrijdag 12 mei 2017 om 16.00 uur houdt ze haar oratie bij de Open Universiteit in Heerlen.

Kijk mee via https://www.ou.nl/web/open-universiteit/videopagina