Corrie Hermann Prijs Symposium


18 Mar 2017

Corrie Hermann Prijs Symposium

Het thema van het Corrie Hermannprijs Symposium van de VNVA is 'Vrouw zijn maakt het verschil'. Het symposium zal worden gehouden op 18 maart 2017. Tijdens het symposium wordt ingegaan op verschillen tussen mannen en vrouwen met een inflammatoire darmziekte. Deze zijn zichtbaar op verschillende niveaus en kunnen leiden tot andere ziekte-uitkomsten bij vrouwen ten opzichte van mannen met deze aandoening. De bewustwording van deze ongelijkheid tussen de geslachten leidt tot een op maat gemaakte management strategie, bijvoorbeeld bij een eventuele zwangerschapswens, en zal uiteindelijk resulteren in een meer kosteneffectieve behandeling. 

Aangezien de Corrie Hermannprijs zowel verbonden is met wetenschappelijk onderzoek als ook met het versterken van de positie van de vrouwelijke arts zal het symposium geopend worden met een inspirerend verhaal over waar de kansen liggen voor de vrouw in de academische wereld. Nu diversiteit zowel in de samenleving als in de zorg steeds meer wordt erkend en gewaardeerd is er toenemende behoefte aan vrouwelijk leiderschap, met een frisse aanpak van medisch wetenschappelijk onderzoek.

Aan het eind van het symposium vindt de uitreiking plaats van de Corrie Hermann Prijs 2017 aan prof. dr.  C.J. (Janneke) van der Woude. 

Datum: 18 maart 2017
Locatie: Gertrudis Kapel, Willemsplantsoen 1c, 3511 LA Utrecht

Meer informatie