Stichting Fonds Dr. Catharina van Tussenbroek


5 Nov 2016

Stichting Fonds Dr. Catharina van Tussenbroek

In 1926 werd het Dr. Catharine van Tussenbroek Fonds opgericht als eerbetoon aan de naamgeefster, een arts en feministe van het eerste uur. De initiatiefnemers wilden met het fonds de wetenschappelijke ontplooiing van vrouwen bevorderen.

Op 5 november a.s. viert het fonds haar 90e verjaardag met het symposium:

Werken en feesten vormt schoone geesten (Johanna Westerdijk)

Johanna Westerdijk was een Nederlands botanicus en schimmeldeskundige. Zij werd in 1917 benoemd tot buitengewoon hoogleraar in de plantenziektekunde aan de Universiteit Utrecht en werd daarmee de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland. Tijdens het symposium is er uiteraard voldoende tijd om te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen.

Datum: 5 november 2016, v.a. 13.00u
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht

Meer informatie over programma en aanmelden vindt u hier.