VSNU-café: 'Gender: hoe vergroten we de diversiteit van ons wetenschappelijk personeel?'


21 Jun 2016

VSNU-café: 'Gender: hoe vergroten we de diversiteit van ons wetenschappelijk personeel?'

Het percentage vrouwelijke universitair (hoofd-)docenten en hoogleraren neemt maar mondjesmaat toe. De universiteitsbesturen zijn het er over eens dat actie nodig is om de stijgende lijn te versterken. Tijdens het VSNU-seminar Gender op 21 juni delen de universiteiten daarom good practices: welke aanpak werkt en wat is nodig om mooie plannen om te zetten in concrete resultaten?

Het VSNU-Café vormt het slot van dit seminar en hierin werpen we samen de blik vooruit: waar gaan de universiteiten mee aan de slag en wat gaat dit opleveren? Minister van OCW Jet Bussemaker verzorgt de aftrap van het debat. Voorzitter van de Jonge Akademie en toekomstig rector magnificus van Maastricht University Rianne Letschert en toekomstig president van de KNAW Wim van Saarloos lichten hun ervaringen en visie toe. Dagvoorzitter is Karen van Oudenhoven, Chief Diversity Officer aan de VU.

Datum: Dinsdag 21 juni 2016
Locatie:
Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag

Meer informatie en aanmelden via VSNU.