Uitreiking Aletta Jacobs Prijs 2016 aan Petra Stienen


7 Mar 2016

Uitreiking Aletta Jacobs Prijs 2016 aan Petra Stienen

De Rijksuniversiteit Groningen reikt de Aletta Jacobs Prijs om de twee jaar uit aan een vrouw met een acaemische opleiding die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. De prijs werd ingesteld door prof.dr. Erik Bleumink, voormalig voorzitter van het College van Bestuur.

Petra Stienen ontvangt de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken. Ze creëert ruimte voor ‘het andere geluid’ van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld.

Datum: 7 maart 2016
Locatie: Aula Academiegebouw, Rijksuniversiteit Groningen

Meer informatie