Dies Natalis - OU


26 Sep 2016

Dies Natalis - OU

Op maandag 26 september 2016 vindt de 32e diesviering van de Open Universiteit plaats met als thema 'Open Science / Open Data'.

Hoe ‘open' moet wetenschap zijn?

Nederlandse universiteiten maken zich sterk voor open toegang tot wetenschappelijke publicaties en optimaal hergebruik van onderzoeksdata. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, maar ook de data waarop deze resultaten gebaseerd zijn, zijn vaak moeilijk toegankelijk. Onderzoeksmethoden en de wijze van dataverzameling zijn niet altijd even transparant. De noodzaak om een systeem te vinden om alle aspecten van wetenschapsbeoefening inzichtelijk te maken, lijkt evident. Maar er zijn ook haken en ogen. Zal bijvoorbeeld het gedrag van (jonge) onderzoekers beïnvloed worden door open science /open data?

Met o.m. José van Dijck, president KNAW

Meer informatie en aanmelden