Opname college prof. dr. Rianne Letschert


1 Mar 2016

Opname college prof. dr. Rianne Letschert

Internationaal recht

Stel, je wordt slachtoffer van een misdrijf en er komt een rechtszaak. Wat is voor jou het allerbelangrijkste? Dat de waarheid boven tafel komt? Dat je je verhaal kunt vertellen? Dat je gecompenseerd wordt? Of dat de ander juist gestraft wordt? Stel nu dat je een van de vele slachtoffers bent van een oorlogsmisdaad. Hoe doen we dan recht aan de wensen van al die verschillende slachtoffers? Rianne Letschert (Tilburg University) reist de hele wereld rond om te onderzoeken hoe wij met slachtoffers omgaan in het internationaal recht. En dat is belangrijk als we willen voorkomen dat slachtoffers van gisteren de daders van morgen worden. Kom naar dit boeiende college vol uitdagende vraagstukken en ontdek waarom “Sorry seems to be the hardest word” ook opgaat in het internationale recht.

Datum: 1 maart 2016, 19.30u
Locatie: Club AIR, Amsterdam

Meer informatie via Universiteit van Nederland