Opname college prof. dr. Arwen Deuss


16 Feb 2016

Opname college prof. dr. Arwen Deuss

De Aarde

Van Amsterdam tot aan New Delhi: 6000 kilometer moet je graven als je wil ontdekken wat er zich in het binnenste van de aarde afspeelt. Maar dat kunnen we niet, dus hoe weten we dan hoe de aarde er diep van binnen uit ziet? Aardwetenschapper Arwen Deuss (Universiteit Utrecht) was de eerste ter wereld die het bewijs leverde dat de aarde van binnen niet alleen uit een vloeibare massa bestaat, maar ook een harde kern heeft. En die “harde kern” – vergeet voetbalsupporters – heeft zelfs de grootte van de maan. Superspannende materie. Vanavond kom je er ook achter waarom diezelfde aarde op onvoorspelbare momenten beeft, deint en lava spuwt en..... waarom de Noordpool in de toekomst de Zuidpool wordt. Meemaken, bijzijn!

Datum: 16 februari 2016, 19.30u
Locatie: Club AIR, Amsterdam

Meer informatie via Universiteit van Nederland