“Gender in je spreekkamer – van confectie naar maatwerk”


19 Mar 2016

“Gender in je spreekkamer – van confectie naar maatwerk”

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen organiseert op 19 maart 2016 het Symposium getiteld: ‘Gender in je spreekkamer – van confectie naar maatwerk’.
 
Lange tijd dachten we dat vrouwen en mannen niet verschilden wat betreft symptomen, diagnostiek en behandeling. Maar dat uitgangspunt blijkt niet te kloppen. Nu de kennis over de invloed van gender binnen de geneeskunde sterk is toegenomen, is het belangrijk voor de kwaliteit van zorg voor mannen en vrouwen dat artsen deze kennis in hun dagelijkse praktijk gaan toepassen.
Tijdens dit symposium word je bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van gendersensitieve geneeskunde en uitgedaagd om gender te gaan implementeren in de praktijk. Je hoort over algemene ontwikkelingen en je krijgt handvatten voor in de praktijk met betrekking tot man-vrouw-verschillen in pijngedrag, hart- en vaatziekten en psychiatrische ziektebeelden.

Locatie: Van der Valk Hotel, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Datum: 19 maart 2016

Meer informatie