Opname college dr. Annelien Bredenoord


20 Jan 2016

Opname college dr. Annelien Bredenoord

Medische ethiek

Vind jij twee ouders al meer dan genoeg? Soms kunnen we beter embryo’s in elkaar knutselen op basis van drie ouders om een erfelijke ziekte uit te sluiten. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we dan niet meteen een soort designerbaby maken? Mag alles wat kan? Dat is volgens dr. Annelien Bredenoord (Universiteit Utrecht) de allerbelangrijkste vraag in de medische ethiek. Kom naar dit college vol ethische hoofdbrekers, spannende case studies, en ogenschijnlijk simpele vragen, zoals: waarom mag je je nier niet verkopen? Hij is toch van jou? Of niet? Je hoort het allemaal vanavond!

Datum: 20 januari 2016, 19.30u
Locatie: Club AIR, Amsterdam

Meer informatie via Universiteit van Nederland