Opname college prof. dr. Irene Mathijsen


5 Jan 2016

Opname college prof. dr. Irene Mathijsen

Geen gezicht?

Bij plastische chirurgie denken we vaak al snel aan botox-BN’ers, Pamela Anderson en Michael Jackson. Maar wist je dat het ooit allemaal begon met het herstellen van oorlogsverminkingen? En na een lange weg, vol gestoorde experimenten en lefgozerij, kunnen we nu zelfs complete gezichten transplanteren. Laatst nog, bij een brandweerman uit New York. Irene Mathijssen (Erasmus Universiteit) is bijzonder hoogleraar plastische chirurgie en vertelt je hoe moeilijk dat is, maar ook wat de dilemma’s van het vak zijn. Wanneer is een ingreep écht nodig? En waarom zal een plastisch chirurg nooit zeggen dat een patiënt mooi is geworden? Een college over het spannendste onderdeel van de medische wetenschap, vol voor- en nafoto’s.

Datum: 5 januari 2016, 19.30u
Locatie: Club AIR, Amsterdam

Meer informatie via Universiteit van Nederland