Wetenschapper (m/v): meer genderdiversiteit op de universiteit


1 Dec 2015

Wetenschapper (m/v): meer genderdiversiteit op de universiteit

Slechts 14% van alle hoogleraren op Nederlandse universiteiten is vrouw. Met dit lage percentage vrouwelijke hoogleraren bungelt Nederland onderaan de Europese ladder. Niet alleen zijn er weinig vrouwen, ook is het niet vanzelfsprekend dat vrouwen in de wetenschappelijke top evenveel verdienen als hun mannelijke collega’s. Hoe kan het dat de top nog steeds gedomineerd wordt door mannen, terwijl al enige tijd meer meisjes dan jongens afstuderen? Wat kunnen we eraan doen om de genderdiversiteit te bevorderen binnen verschillende studierichtingen? En hoe geven we vrouwen een sterkere stem in de wetenschappelijke wereld? Met Mieke Aerts(UvA), Lieke Boon (Project Meisjes & ICT), Fernie Maas (LNVH), Pernette Verschure (Women in the Faculty Network UvA-FNWI), en Marlene Werner (VU en AMC).

Meer informatie over programma en kaartverkoop vindt u hier.

Locatie: Spui25, Amsterdam
Datum: dinsdag 1 december, 17.00-18.30u