Talkshow M/V verschillen in de gezondheidszorg


29 Sep 2015

Talkshow M/V verschillen in de gezondheidszorg

Veel geneesmiddelen en behandelmethoden zijn vooral op mannen of mannelijke proefdieren getest, waardoor vrouwen onverwachte bijwerkingen kunnen krijgen en symptomen niet (tijdig) worden herkend.

Wat zijn de gevolgen hiervan voor vrouwen met een hart- en vaatziekte? En voor vrouwen met een andere aandoening? ​Hoe kan de gezondheidszorg inspelen op de verschillen tussen mannen en vrouwen zodat iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft?

Tijdens de talkshow komen vrouwen met een hart- en vaatziekte aan het woord. Gasten: Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur VUmc, Yolande Appelman (Interventiecardioloog), Petra Verdonk, Psycholoog/Universitair docent, Pauline Meurs, Hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg en Jolanda van der Velden, Fysioloog en Directeur Onderzoeksinstituut ICar-VU.

Waar, wanneer, hoe laat?
Locatie: Vumc, Amstelzaal en Foyer, De Boelelaan 1118 in Amsterdam
Datum: 29 september 2015
Tijd: 18.00 uur

Aanmelden kan via de website van WOMEN Inc.