Corrie Hermannprijs Symposium 2015 (VNVA)


10 Oct 2015

Corrie Hermannprijs Symposium 2015 (VNVA)

Op zaterdag 10 oktober 2015 reikt de vereniging van Nederlandse vrouwelijke Artsen (vnVa) de Corrie Hermann Prijs uit aan Dr. Jeanine Roeters van Lennep, vasculair internist.
 
Dat gebeurt tijdens het symposium “Gendersensitieve geneeskunde: van utopie naar klinische praktijk” dat ter ere van de prijswinnares wordt georganiseerd in de Gertrudis Kapel in Utrecht.
 
Op het symposium wordt het belang van sekse en gender vanaf basaal onderzoek tot klinische praktijk toegelicht. Dit is ook de essentie van translationeel onderzoek, zoals deze past in onze huidige tijd. Goede gendersensitieve geneeskunde houdt rekening met de vele (biologische) verschillen tussen mannen en vrouwen, zowel op terrein van symptomen, diagnostiek als behandeling. Het raakt ook direct de arts-patiënt relatie. Het symposium zal focussen op zowel manspecifieke als vrouwspecifieke risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
Dit symposium wil benadrukken dat genderspecifieke geneeskunde de zorg zowel voor vrouwen als voor mannen kan verbeteren. Onder andere zullen man- en vrouwspecifieke risicofactoren voor hart- en vaatziekten worden besproken. Gendersensitieve patiëntenzorg kan beschouwd worden als een voorwaarde voor beter maatwerk in de zorg.