Fundraisingparty 1001 Vrouwen


2 Jun 2015

Fundraisingparty 1001 Vrouwen

Adopteer een vrouw uit de twintigste eeuw en maak het boek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw mogelijk. Kom op 2 juni naar de fundraisingparty ‘1001 Vrouwen in de Rode Hoed’ en geniet van een voorproefje van de rijkdom van deel 2 van 1001 Vrouwen in de Nederlandse geschiedenis.

Tijdens een afwisselend programma richten diverse spreeksters en optredens de schijnwerpers op vrouwen uit de 20ste eeuw. Zo brengt schrijfster Niña Weijers de mysterieuze Laurie Langenbach tijdelijk weer tot leven, verslaat Dione de Graaff nog eenmaal de prestaties van allround schaatskampioene uit de jaren zeventig Atje Keulen-Deelstra en haalt NIOD-directeur Marjan Schwegman verzetsheldin Jacoba van Tongeren uit de vergetelheid. De presentatie is in handen van Hadassah de Boer. DJ Isis, Doris Hochscheid en Jetta Starreveld zorgen voor de muzikale omlijsting.

De Rode Hoed, Amsterdam
Dinsdag 2 juni 2015
Meer informatie en kaarten