Conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'


6 Mar 2015

Conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'

Conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'
Zet hem vast in uw agenda: op vrijdag 6 maart 2015 viert VHTO Internationale Vrouwendag met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Amsterdam. Een conferentie over coding, gaming, het vak Informatica, de arbeidsmarkt voor ICT’ers en carrières in wetenschappelijk onderzoek. De dag wordt afgesloten met de feestelijke lancering én een preview van de DigiVita Code Events.

Programma
Na een inleiding op het thema ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ door dagvoorzitter Isolde Hallensleben wordt in diverse parallelsessies dieper op de sub-onderwerpen ingegaan, waaronder: vrouwen in gaming, het opzetten van coding events voor meisjes in Nederland, Informatica als vak in het voortgezet onderwijs, vrouwen in IT-bedrijven, een denktanksessie over academische loopbanen, female startups, DigiVita en nog veel meer. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Feestelijke lancering
De dag wordt feestelijk afgesloten met de lancering van de ‘DigiVita Code Events’, programmeerevents voor meisjes van 8 tot 18 jaar. Tijdens de lancering geven meisjes, vrouwelijke ICT-professionals en studentes u een preview van de DigiVita Code Events.

Voor wie
De conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT' is voor vrouwen in de ICT, informaticadocenten (vo, ho), scholieren, studenten, starters, wetenschappers, decanen, bedrijfs- en branchevertegenwoordigers en andere geïnteresseerden.

Datum en locatie
De conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT' vindt plaats in Amsterdam  van 10.00-16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel. De exacte locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Aanmelden en meer informatie
Klik hier om u aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met VHTO via T: 020 888 4220 of E: vhto@vhto.nl.