Spinoz@Night


3 Oct 2014

Spinoz@Night

73 Nederlandse wetenschappers (13 vrouwen) hebben hem al ontvangen: de NWO-Spinozapremie. Het is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Een deel van die wetenschappers bespreekt op vrijdagavond 3 oktober bij Spinoz@Night in Dudok Den Haag welke grenzen van het kennen en kunnen in de afgelopen 20 jaar verlegd zijn en welke grenzen zij zelf nog willen gaan verleggen. Spinoz@Night wordt gepresenteerd door Eva Jinek en Winfried Baijens.
 
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) reikt de NWO-Spinozapremies dit jaar voor de 20ste keer uit. Dat wordt gevierd met een nieuw publieksevenement: Spinoz@Night. Spinoz@Night is een avond vol wetenschap in het teken van de NWO-Spinozapremie. Tijdens Spinoz@Night ontvangt Eva Jinek aan de talkshowtafel een aantal van de topwetenschappers die de NWO-Spinozapremie in de afgelopen 20 jaar hebben ontvangen.
 
Topwetenschappers
Te gast zijn onder andere: natuurkundige Spinozalaureaat en Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft en Erik Verlinde, die zijn carrière als natuurkundige begon bij ’t Hooft en in 2011 zélf de NWO-Spinozapremie ontving. Ook nemen trekvogelecoloog Theunis Piersma, migraine-expert Michel Ferrari, neurowetenschapper Peter Hagoort en milieutechnoloog Mark van Loosdrecht plaats aan tafel.
 
Quest Test
Het populairwetenschappelijke tijdschrift Quest legt met Quest Test Nederland de vreemdste vraagstukken voor aan de lezers van Quest. Bij Spinoz@Night presenteert Quest een aantal opvallende resultaten… Het publiek wordt bovendien aan een test onderworpen: wie durft de grenzen van de groep op te zoeken?
 
Weekend van de wetenschap
Spinoz@Night is voor iedereen met belangstelling voor de wereld om zich heen, de toekomst en de wetenschap en gaat vooraf aan Het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 4 en zondag 5 oktober.
 
Kaartjes bestellen
Een kaartje voor Spinoz@Night kost €12,50 en is te bestellen via www.nwo.nl/spinozanight. Het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.
 
Op 3 oktober kan iedereen in café Dudok Den Haag zelf actief meedoen en -denken via Twitter. Ook is de avond te volgen via een Livestream die op de websites van Spinoz@Night, Quest en Het Weekend van de Wetenschap.
 
Facebook: www.facebook.nl/spinozanight
Twitter: @spinozanight
www.nwo.nl/spinozanight