Carrièreboost Symposium VNVA


4 Oct 2014

Carrièreboost Symposium VNVA

Aansluitend aan de najaarsledenvergadering op 4 oktober 2014, organiseert de VNVA een Carrièreboost Symposium, getiteld: Hoe word of blijf je de dokter die je wil zijn - ‘met een beetje support'. 

Aanleiding voor dit symposium is de aandacht voor de blog van Mariska Koster die beschreef hoe de druk van het werk als longarts haar emotioneel zo uitputte dat zij stopte met haar werk en als medisch adviseur ging werken. Er volgden veel reacties, o.a. over de werkdruk maar ook over het gebrek aan aandacht en steun voor de dokter als mens.

Het blijkt dat vrouwelijke artsen vaker het artsenvak verlaten, ook tijdens de opleiding. Artsen stoppen omdat het vak hen toch tegenvalt of omdat ze het te intensief vinden. Onder andere de druk op het doen van onderzoek en de race voor de opleiding in combinatie met de fysieke en emotionele belasting kunnen je als arts doen vergeten waarom je ook weer voor het vak koos.

De VNVA wil met het symposium vrouwelijke artsen handvatten bieden om de arts te worden of blijven die ze wil zijn en daarmee werkplezier stimuleren en behouden.  

Laat je inspireren door het verhaal van Mariska Koster waarom zij besloot voor de alternatieve route, Claire Loots en haar verhaal over Geneeskeuze een initiatief om jonge artsen de juiste kant op te helpen,  de visie van bestuurder Cathy van Beek, speedcoach mogelijkheid en workshops.

Doelgroep: alle vrouwelijke artsen maar expliciet ook coassistenten en jonge artsen.

Meer informatie en inschrijven