Bekendmaking Spinozalaureaten 2014


6 Jun 2014

Bekendmaking Spinozalaureaten 2014

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakt op vrijdag 6 juni bekend welke wetenschappers de NWO-Spinozapremie 2014 in ontvangst mogen nemen. De premie van 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek, is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Het LNVH nomineert jaarlijks ook twee excellente vrouwelijke wetenschappers voor de Spinozapremie.

NWO kent de NWO-Spinozapremies jaarlijks toe aan drie of vier in Nederland werkzame onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de absolute top van de wetenschap behoren. De NWO-Spinozalaureaten doen voortreffelijk en baanbrekend onderzoek. Zij zijn een inspiratie voor jongere onderzoekers.

Programma bekendmaking
Om 16.00 uur maakt NWO-voorzitter Jos Engelen bekend wie de NWO-Spinozalaureaten 2014 zijn. Vanaf 17.00 uur zijn de laureaten beschikbaar voor interviews en foto’s. De bekendmaking is onderdeel van het jaarlijkse NWO-evenement voor wetenschap en pers Bessensap.