Jantina Tammes Lecture - Studium Generale - RuG


12 Nov 2013

Jantina Tammes Lecture - Studium Generale - RuG

Lezing FEB gasthoogleraar Victoria Brescoll over gender stereotypen op de arbeidsmarkt

Een topman die boos is krijgt respect, terwijl een boze vrouw als onprofessioneel wordt gezien, stelt professor Victoria Brescoll van de Yale School of Management in haar onderzoek vast. Zij bekleedt de Jantina Tammes leerstoel aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Op 12 november geeft zij een publiekslezing over haar werk.

Vanuit haar gasthoogleraarschap verricht Brescoll onderzoek met FEB collega’s, zoals professor Janka Stoker, dr. Floor Rink en dr. Michelle Ryan. Professor Stoker: "We gaan een aantal studies doen die voortbouwen op het werk van Brescoll en ons eigen onderzoek naar de glass cliff." De glass cliff is het fenomeen na het glazen plafond waar vrouwen aan de top mee te maken kunnen krijgen, wanneer zij meer riskante leiderschapsrollen krijgen dan hun mannelijke collega’s.

In haar lezing op 12 november, zal Professor Brescoll vertellen over onderzoek naar de stereotypen die van negatieve invloed zijn op werkende vrouwen. Ze laat zien dat de problemen waar vrouwen in leidinggevende posities voor gesteld worden heel anders zijn dan mannen in dezelfde positie. Gender stereotypes zijn nog steeds van grote invloed op de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Brescoll laat het in de lezing echter niet bij het noemen van de obstakels. Ze gaat ook in op de strategieën die vrouwen kunnen gebruiken om op leidinggevende posities te komen en zich daar staande te houden.

Spreker: Victoria Brescoll
Co-spreker: Jolande Sap
Titel: Women and Power - Hard to Earn, Difficult to Signal and Easy to Lose
Serie: Jantina Tammes Lezing
Datum: dinsdag 12 november 2013
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Toegang: studenten gratis, anders € 2,50
Zie ook: website Studium Generale Groningen