Benoeming Prof.dr. Rosi Braidotti ontvangt koninklijke onderscheiding


Benoeming Prof.dr. Rosi Braidotti ontvangt koninklijke onderscheiding

Prof.dr. Rosi Braidotti, wetenschappelijk directeur Nederlandse onderzoekschool Vrouwenstudies en hoogleraar Vergelijkende Vrouwenstudies aan de UU: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Yvonne van Rooy, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, mocht op 29 april 2005 Koninklijke Onderscheidingen uitreiken aan zeven medewerkers van de universiteit. Mevrouw prof. dr. R. (Rosi) Braidotti is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Braidotti ontving deze hoge onderscheiding onder meer vanwege haar grote wetenschappelijke verdiensten. Zij werd daarbij getypeerd als een “zeer inspirerende docente”, “een excellent onderzoekster” en “behorend tot de wereldtop op haar vakgebied”. Voorts werd zij geprezen omdat zij haar “academische excellentie combineert met een sterke maatschappelijke zichtbaarheid en betrokkenheid”.

Bronnen: www2.let.uu.nl/solis/nieuws/kort/050429KMlintjebraidotti.htm en www.uu.nl/uupublish/homeuu/nieuwsenagenda/183main.html