The mind has no sex


The mind has no sex

Lunchbijeenkomst Internationale Vrouwendag 8 maart.
Op woensdag 8 maart presenteren VU podium en Equal de vertoning van de film The mind has no sex. Politicologe en lid van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA dr.Jet Bussemaker zal voorafgaand aan de film een korte inleiding geven. Aansluitend aan de filmvertoning is er de mogelijkheid tot discussie onder leiding van Equal coördinator Brigitte Hertz.

Op woensdag 8 maart presenteren VU podium en Equal de vertoning van de film The mind has no sex. Deze documentaire van filmmaakster Marian Tjaden vertelt het verhaal over de wijze waarop het Amerikaanse MIT de ontdekking van sekseongelijkheid in de eigen instelling onder ogen heeft gezien. Enkele hoofdrolspelers uit de Verenigde Staten (Charles Vest, Nancy Hopkins) komen aan het woord, evenals Pim Levelt van de KNAW. Ook wordt aandacht besteed aan de experimenten van Harvard-hoogleraar Banaji die het bestaan van gender bias in de beoordeling van mannen en vrouwen tonen. De film kan gezien worden als een vervolg op de VPRO documentaire 'Verspilling van talent' (A waste of talent) van dezelfde regisseur, die in 1998 door het VPRO programma Noorderlicht werd uitgezonden.
Politicologe en lid van de tweedekamerfractie van de PvdA dr.Jet Bussemaker zal voorafgaand aan de film een korte inleiding geven. Aansluitend aan de filmvertoning is er de mogelijkheid tot discussie onder leiding van Equal coördinator Brigitte Hertz.

De filmvertoning vindt tegelijkertijd plaats in de VU in Amsterdam en in Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle.
Meer informatie is te krijgen bij Dolly Heuveling van Beek (D.Heuveling_van_beek@dienst.vu.nl) en op telefoon [020] 5985420.

woensdag 8 maart 12.00 uur
AMSTERDAM | Zaal Agora 1 Vrije Universiteit | De Boelelaan 1105
toegang gratis
meer informatie en reserveren: www.vupodium.nl of bel 020-598 9292