8 maart: LNVH documentaire 'Mevrouw de professor' en debat


8 Mar 2012

8 maart: LNVH documentaire 'Mevrouw de professor' en debat

Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) nodigt u graag uit voor de première van de documentaire ‘Mevrouw de professor’ en het aansluitend debat ‘Dat schiet niet op, vrouwelijk talent naar de top!’

8 maart 2012, 15.30-18.30 uur
Filmtheater 't Hoogt, Utrecht (centrum)

Documentaire ‘Mevrouw de professor’
Aan Nederlandse universiteiten is slechts 13 % van de hoogleraren vrouw. Hoe komt dit? En hoe kunnen we een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de wetenschappelijke top bereiken? In de LNVH documentaire 'Mevrouw de Professor' vertellen vrouwelijke wetenschappers in verschillende fases van hun carrière over hun loopbaan, hun ambities en de hindernissen op weg naar de universitaire top en bespreken deskundigen en leden van benoemingscommissies de gendermechanismen die een rol spelen in het selectieproces van hoogleraren.

Debat ‘Dat schiet niet op, vrouwelijk talent naar de top!’
Als je kijkt naar de cijfers, dan wordt duidelijk dat de doorstroming van vrouwen naar de wetenschappelijke top niet opschiet. We moeten zelfs tot 2066 wachten tot er evenveel vrouwelijke als mannelijke hoogleraren zijn. Welke maatregelen kunnen universiteiten nemen om dit te versnellen? Zijn speciale programma's voor vrouwen succesvol? Moeten we quota instellen? En wat kunnen vrouwen doen om vaart te brengen in hun carrière? Vanuit diverse perspectieven wordt hierover onder leiding van Sandra Rottenberg gedebatteerd.
Met bijdragen van Yvonne Benschop, hoogleraar Organizational Behaviour aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Renée-Andrée Koornstra, hoofd Centrale Personeelsdienst van FOM (Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie), Gerben ter Veen, fractievoorzitter van de Studentenorganisatie Groningen (SOG), Wiljan van den Akker, decaan van de Faculteit Geesteswetenschappen Universiteit Utrecht, Simone Buitendijk, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden, Jan Munters, fractievoorzitter van de Groninger Studentenbond (GSb).

Programma:
15.30-16.00    Inloop
16.00-17.00    Welkom door LNVH voorzitter Els Goulmy & 
                      vertoning documentaire
17.00-18.00    Debat o.l.v. Sandra Rottenberg
18.00-18.30    Borrel

Wij zien uit naar uw komst op donderdag 8 maart! Bijwonen van de bijeenkomst is kosteloos. Aanmelden via info@lnvh.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in Zaal 1 van Filmtheater 't Hoogt, Hoogt 4, in het centrum van Utrecht.
Route en digitale map 't Hoogt.