Uitreiking Minerva-Prijs 2011 aan Maria Antonietta Loi


17 Jan 2012

Uitreiking Minerva-Prijs 2011 aan Maria Antonietta Loi

Op dinsdag 17 januari 2012 wordt op het congres Physics@FOM Veldhoven 2012 de Minerva-Prijs 2011 uitgereikt aan prof.dr. Maria Antonietta Loi, werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zij ontvangt deze prijs ter waarde van 5.000 euro voor haar artikel over een nieuwe ontdekking voor het gebruik van koolstof nanobuisjes voor opto-elektronische nanodevices met de titel ‘Encapsulation of conjugated oligomers in singlewalled carbon nanotubes: towards nanohybrids for photonic devices’. De FOm/v-adviescommissie was zeer onder de indruk van de kwaliteit van haar artikel dat Loi vorig jaar in Advanced Materials publiceerde.

De tweejaarlijkse Minerva-Prijs beloont de beste wetenschappelijke publicatie van een vrouwelijke onderzoeker over een natuurkundig onderwerp in de afgelopen twee jaar.

Op het congres Physics@FOM Veldhoven 2012 worden ook de FOM Natuurkunde Proefschrift Prijs 2011, de FOM Valorisatie Prijs 2011 en de FOM Valorisatiehoofdstuk Prijs 2011 uitgereikt. Alle prijswinnaars zullen op het congres een voordracht houden.