Women Inc. festival - 24/25 september 2005


Women Inc. festival - 24/25 september 2005

Ter informatie: Het IIAV doet mee aan het Women Inc. festival - 24/25 september - Beurs van Berlage - Amsterdam. Op 24 en 25 september vindt er in de Beurs van Berlage in Amsterdam een groot vrouwenfestival plaats, Women Inc. genaamd (zie www.women-inc.nl). Het IIAV zal tijdens dit festival i.s.m. De Cultuurfabriek een literair debat organiseren.

Op 24 en 25 september vindt er in de Beurs van Berlage in Amsterdam een groot vrouwenfestival plaats, Women Inc. genaamd (zie www.women-inc.nl). Het IIAV zal tijdens dit festival i.s.m. De Cultuurfabriek een literair debat organiseren.

Literatuur is één van de middelen om (traditionele) rolverdelingen tussen en stereotyperingen over mannen en vrouwen aan de kaak te stellen. Onder leiding van Nelleke Noordervliet gaan 6 schrijfsters uit verschillende generaties en culturen in debat over dit onderwerp. Wat is de bijdrage (geweest) van literatuur aan de positie van vrouwen? Wat is de rol van schrijfsters daarin? Stelt zij stereotype rolpatronen aan de kaak of doet zij dat juist bewust niet? Beweegt zij in maatschappelijke debatten over dit onderwerp of vertolkt zij 'slechts'? Welke invloed hebben culturele en generatieverschillen op de manier waarop er al dan niet over roldoorbreking wordt geschreven? Ellen Ombre, Emma Brunt, Joke Hermsen, en Nausicaa Marbe hebben reeds hun medewerking toegezegd.

In de nieuwsbrief hieronder en op de website www.women-inc.nl vindt u meer informatie over het vrouwenfestival. Het belooft een bijzonder en gevarieerd festival te worden, noteer de data alvast in uw agenda!


Hieronder een citaat uit de nieuwsbrief van IIAV:
Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een uitgebreid en veelzijdig programma. We zijn dan ook trots dat we nu het eerste uitgebreide overzicht wereldkundig kunnen maken via www.women-inc.nl. Op onze tocht door het vrouwen landschap komen we nog steeds veel goede en interessante programma onderdelen tegen. Komende weken kan je dus zeker uitbreiding op het programma verwachten.

Om je op weg te helpen in het omvangrijke programma:
Er zijn vier programmablokken en twee feesten:


Zaterdagochtend: MACHT: WOMEN Inc. over politiek
Zaterdagmiddag: KRACHT: WOMEN Inc. over arbeid
Zaterdagavond: TIJD: WOMEN Inc. over prioriteiten van nu aansluitend: Feest met o.a. Ellen ten Damme, Tasha's World en 100% Isis

Zondagochtend: SOLIDARITEIT: WOMEN Inc. over verbondenheid tussen vrouwen Zondagmiddag: Feest; Hafla Anissa, een Marokkaans georienteerd 'women only'-feest.

De programmablokken zijn thematisch opgezet wat betreft inhoud, daarnaast kan je in elk blok cultuur, fun, muziek, rariteiten en interactie verwachten, die een bezoek aan WOMEN Inc. inc(redible) maken! Het definitieve programmaschema wordt in het weekend van de Uitmarkt (26 augustus) bekend gemaakt en op de site geplaatst met tijden en locaties. In dit stadium zijn wijzigingen uiteraard voorbehouden, maar krijg je wel vast goed zicht op de opbouw en elementen die je bij WOMEN Inc. kunt verwachten.

Meer informatie: jannet@women-inc.nl.