KNAW kiest 13 leden, waaronder 3 vrouwen


KNAW kiest 13 leden, waaronder 3 vrouwen

Akademie kiest dertien nieuwe leden [17 mei 2005]

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft dertien nieuwe leden gekozen, onder wie drie vrouwen: classicus prof.dr. Annette Harder, literatuurwetenschapper prof.dr. Ann Rigney en theoloog prof.dr. Ellen van Wolde.

De in totaal tweehonderd gewone leden van de Akademie zijn vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren, werkzaam op alle terreinen van het wetenschappelijk onderzoek. Als een Akademielid de leeftijd van vijfenzestig jaar bereikt, komt zijn of haar plaats vrij voor een nieuw lid. De Akademieleden kiezen jaarlijks nieuwe leden aan de hand van aanbevelingen uit de wetenschappelijke gemeenschap. De verkiezing tot Akademielid gebeurt uitsluitend op grond van geleverde wetenschappelijke prestaties. De leden komen maandelijks bijeen voor discussie over wetenschappelijke onderwerpen en zijn actief in besturen en commissies van de Akademie.

De KNAW adviseert de regering over ontwikkelingen in de wetenschap, bevordert de nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied, is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek en is verantwoordelijk voor zeventien instituten voor wetenschappelijk onderzoek en voor dienstverlening aan de wetenschap, met in totaal 1300 medewerkers.

Bron: www.knaw.nl