Winnaars Marina van Damme beurs 2017


21 Jun 2017

Winnaars Marina van Damme beurs 2017

Onlangs is bij de drie technische universiteiten in Delft, Eindhoven en Twente de Marina van Damme beurs uitgereikt aan veelbelovende alumni. Van Damme is Delfts ingenieur en de eerste vrouwelijke gepromoveerde van de Universiteit Twente met een indrukwekkende carrière in de wetenschap en industrie. Marina van Damme wil jonge vrouwelijke ingenieurs staat stellen zich verder te ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt en in hun loopbaan te vergroten.

Bij de uitreiking aan de TU Delft werd dr.ir. Marina van Damme benoemd tot erelid van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Van Damme krijgt deze onderscheiding voor de belangrijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de ontwikkeling en kansen voor vrouwelijke ingenieurs in Nederland. Met het erelidmaatschap waardeert KIVI ingenieurs die veel voor de ingenieurswetenschappen betekenen.

Universiteit Twente
Moreblessings Shoko is dit jaar de ontvanger van de Marina van Damme Beurs. Deze ambitieuze UT alumna gaat zich inzetten om meisjes in Zimbabwe te helpen door het inzetten van drones. Deze drones zullen naar afgelegen gebieden vliegen om meisjes van maandverband te voorzien zodat ze een kans hebben om naar school te kunnen gaan. Lees hier verder.

Technische Universiteit Eindhoven
Op woensdag 17 mei 2017 is de Marina van Damme beurs uitgereikt aan alumna Elise Huisman tijdens de Academic Awards bijeenkomst in het Klokgebouw.
Zij werd gekozen uit vijftien aanvragers. Huisman studeerde in 2010 af bij Biomedische Technologie en vertrok vervolgens naar de University of Britisch Columbia in het Canadese Vancouver om te promoveren. Al tijdens haar promotie was ze medeoprichter van Arbutus Medical, een bedrijf dat medische hulpmiddelen ontwikkelt voor ontwikkelingslanden. Lees hier verder.

Technische Universiteit Delft
Donderdag 8 juni vond de uitreiking van de Marina van Damme beurs 2017 plaats met een zeer bijzondere uitslag. Door het hoge niveau van de genomineerden heeft Marina van Damme besloten om twee genomineerde alumna te belonen met de beurs van 9000 euro. Leah Sosa en Jetty van Ginkel zijn de winnaressen van de Marina van Damme beurs 2017. De andere twee genomineerde alumna, Siska Surja and Maria Vansilogio – Verhagen hebben de runner-up prijs van 2500 euro per persoon ontvangen, die ter beschikking is gesteld door het Fortuna Fonds. Door het hoge niveau van de genomineerde geeft marina van Damme deze alumna een extra beurs van 1500 euro bovenop de runner-up prijs aangeboden. Lees hier verder.