Erasmus Universiteit en Erasmus MC inspireren VWO meiden met Girl Power evenement


4 Oct 2017

Erasmus Universiteit en Erasmus MC inspireren VWO meiden met Girl Power evenement

Een kleine honderd meiden uit 4, 5 en 6 VWO gaan donderdag 5 oktober een dag op stap met een vrouwelijke wetenschapper. Ze doen mee aan het EIM Girl Power evenement van het Erasmus Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (ENVH). Het is de bedoeling de scholieres te prikkelen en te laten dromen over hun toekomst: ‘Empower, INspire & Motivate Girlpower.

Follow the Female Professor

Negen Rotterdamse scholen vaardigen elk een aantal meisjes af voor het EIM Girl Power evenement. De scholieren worden gekoppeld aan 24 vrouwelijke wetenschappers van vrijwel alle faculteiten. die een interessant programma bieden. Zo gaan ze onder andere mee naar een congres Gender & Gezondheid, een Bachelor-uitreiking of doen ze mee aan onderzoek naar de studiekeuze van studentes. Anderen gaan naar het lab in het Erasmus MC of naar het stadhuis. De dag wordt afgesloten met een workshop.

AFTRAP Lead Your Future

Het EIM Girl Power evenement is de aftrap van een reeks activiteiten van de Lead Your Future (LYF)-beweging, om meisjes van het MBO, HBO en voortgezet onderwijs te stimuleren kansen te herkennen en te pakken bij de keuzes qua leefstijl, studie en carrière.

De LYF-beweging duurt een jaar. De leerlingen die mee doen worden gekoppeld aan EUR-studenten die als coach optreden. De activiteiten worden onder meer op hun effectiviteit onderzocht door een onderzoeksteam van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Over Lead Your Future

Lead Your Future gaat officieel 15 november 2017 van start op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aanjager van Lead Your Future is de Female Leadership Foundation, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Het initiatief wordt mede ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gelijke Kansen Alliantie en de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht.