LNVH Spring Symposium 2017 - Workshops


LNVH Spring Symposium 2017 - Workshops

LNVH Spring Symposium 2017 - Workshops

Masterclass Mediatraining - FULLY BOOKED
ElroyCOM Training

Deze workshop geeft praktische tips voor en over interactie met de nieuwsmedia. Hoe ga je het gesprek aan met verschillende journalisten, hoe houd je vervolgens regie over dat gesprek, hoe bouw je bruggetjes, ga je om met framing of met afleidende en sturende vragen? De workshop biedt veel gelegenheid uitgebreid te oefenen. Met acteur!

This workshop provides practical tips on how to interact with the news media. How do you handle interviews with several journalists, how do you keep control of the conversation, how do you build bridges, how do you deal with framing or with distracting and leading questions? The workshop offers plenty of room to practice. Actor available!

Schrijf jezelf de media in - ALLEEN IN RONDE 2 NOG PLEKKEN BESCHIKBAAR
Janneke van Heugten (VIDM)

Redacties en journalisten zoeken naar deskundigen die van toegevoegde waarde zijn als informatieleverancier voor een actueel onderwerp. Wat kun je zelf doen om zonder al te veel inspanningen toch gevraagd te worden voor interviews? Of een door jou geschreven tekst in de krant te zien staan? Na de workshop weet je waar je op moet letten bij het schrijven van een opiniestuk. Maar ook hoe je met een korte reactie op het nieuws je hoofd boven het maaiveld kunt uitsteken. 

Zelf (online) nieuws maken
Harmke Oudenampsen (Mediashot)

Speel in jezelf online in de kijker met deze workshop. Leer hoe je zelf een online video maakt met je smartphone. En hoe je daarbij een onderwerp kiest dat wordt opgepikt en nieuwswaarde heeft. In deze training krijg je daarnaast de nieuwste tips en apps en trucs op videogebied. En je leert waarom (live) video zo hoog in de tijdlijnen van platformen als bijvoorbeeld Facebook en Instagram wordt gezet.

Do you want to reach more people online? Learn how to make your own online videos just by using your smartphone. How to select a topic that will get noticed and is newsworthy? In this training you will get the latest tips, apps and tricks about online viedo as well. Learn why the practice of (live) video grows so fast and is becoming more and more important. And you will learn why video is so present on platforms like Facebook and Instagram.

In gesprek met de media: bepaal je eigen agenda!
E
llen Kleverlaan

Een succesvol mediaoptreden begint met het formuleren van jouw centrale boodschap of thema. En wel zodanig dat ook niet-vakgenoten je begrijpen en geïnteresseerd raken in wat je te vertellen hebt. Hoe? Een kwestie van goed weten wie de doelgroep is en daar je boodschap op afstemmen. Maar dan wil je, eenmaal onder vuur genomen door een kritische journalist, wel aan zet blijven. Hoe maak je jouw punt als de agenda van de journalist (vaak) een andere is? In deze mediatraining gaat het om zowel het formuleren van je boodschap als om tactieken om vast te houden aan die boodschap, waarbij vorm en inhoud voor synergie zorgen.

GOUD! - Ja zeggen tegen interviewaanvragen
Machteld Kooij

In deze intensieve workshop gaan deelnemers direct zelf aan de slag: ze krijgen een microfoon onder hun neus en worden overvallen met vragen. Op deze manier oefen je in het snel ordenen van je gedachten en het formuleren van een boeiend antwoord. Bovendien leer je dat jij de macht hebt in dit spel: de journalist heeft de microfoon, maar jij als gast hebt het Goud in handen. Uiteraard komen in de workshop tal van voorbeelden van goede en iets minder goede interviews voorbij.