LNVH lanceert ambassadeursnetwerk


23 Feb 2017

LNVH lanceert ambassadeursnetwerk

'Alleen door het tonen van leiderschap, kan er daadwerkelijk verandering komen'
(minister Bussemaker, Westerdijkviering, 10 februari 2017)

Met trots presenteert het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren zijn ambassadeurs die zich allen aan de missie van het LNVH hebben verbonden: optimale benutting van al het talent dat er binnen de academie rondloopt en een evenredige man/vrouwverdeling binnen de wetenschap. Zij zullen zich inzetten om deze doelen gezamenlijk - versneld - te behalen. 

Waarom een ambassadeursnetwerk? 
Het LNVH zet in op een duurzame, structurele cultuurverandering in het Nederlandse wetenschappelijk landschap. Wanneer we een cultuurverandering teweeg willen brengen, is het belangrijk alle partijen binnen deze cultuur aan te spreken en te betrekken. Alle actoren worden daarmee probleemeigenaar en dragen zo bij aan een oplossing. Op deze manier rekenen we af met het idee dat de gebrekkige doorstroom van vrouwen naar de top van de wetenschap een vrouwenprobleem is dat ook enkel door vrouwen opgelost dient te worden. Om de verschillende actoren uit de wetenschap aan elkaar en aan de doelstelling van het LNVH te verbinden, heeft het LNVH een ambassadeursnetwerk opgericht. Hierin zijn (vooralsnog alleen) mannen verenigd die zich actief inzetten voor de doorstroom van vrouwen naar topposities in de wetenschap.

Wat brengt dit ambassadeurschap met zich mee?        
Het ambassadeursnetwerk is een 'virtueel' netwerk, zonder talloze meetings, vergaderingen en bijeenkomsten. Er is geen specifiek takenpakket, wij vragen enkel: doe datgene waarin u goed bent en waardoor u een verandering teweeg brengt die een (direct) positief effect heeft op de in- en doorstroomproblematiek van vrouwen in de wetenschap. Tweemaal per jaar vragen we onze ambassadeurs om een update, ook doen we wij zo nu en dan een beroep op de expertise van onze ambassadeurs: waar nodig en waar passend, bijvoorbeeld in de voorbereiding CvB-bezoeken, bepaalde voordrachten, of evenementen. 

Benieuwd naar de LNVH Ambassadeurs? Klik hier.

Ambassadeurs treden toe op uitnodiging van het LNVH bestuur. Kent/Bent u een ambassadeur? Dan kunt u altijd een mailtje sturen naar info@lnvh.nl.