LNVH in het nieuws - Rapport Beloning m/v in de wetenschap


20 Sep 2016

LNVH in het nieuws - Rapport Beloning m/v in de wetenschap

Verschillende media berichtten over het LNVH-rapport 'Financiële Beloning van Mannen en Vrouwen in de Wetenschap', uitgevoerd door prof.dr. Belle Derks.

NOS kopte met 'Vrouwelijke hoogleraren lopen miljoenen mis'. LNVH-voorzitter Ingrid Molema lichtte het rapport toe in de uitzending van Radio Eenvandaag (luister hier terug, vanaf 1:34:00). Ook BNR Nieuwsradio besteedde aandacht aan het rapport. Verder berichtgeving in de Telegraaf en in online magazine voor de kennissector ScienceGuide.

Uiteraard pikten de universiteitsmedia het nieuws ook op. Vox (Radboud Universiteit Nijmegen) deed navraag bij Hoogleraar Organizational Behavior Yvonne Benschop, letterendecaan Margot van Mulken en economiehoogleraar Esther-Mirjam Sent. Lees het artikel hier. Diezelfde universiteit maakte ook bekend dat er nader onderzoek zal worden gedaan naar de precieze verschillen binnen de eigen organisatie. Resultaten verwacht in het voorjaar van 2017. Ook aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is men voornemens het gat te dichten. DUB (Universiteit Utrecht) publiceerde een interview met LNVH-voorzitter Ingrid Molema: 'Voor mannen is de academische carrière een glijbaan en voor vrouwen een klimmuur'.