NWO kent Spinozapremies toe - Vier mannelijke laureaten van twee universiteiten


10 Jun 2016

NWO kent Spinozapremies toe - Vier mannelijke laureaten van twee universiteiten

Het LNVH feliciteert Wilhelm Huck, Lodi Nauta, Mihai Netea en Bart van Wees, de vier winnaars van de Spinozapremies 2016.

Fysisch organisch chemicus Wilhelm Huck, filosoof Lodi Nauta, internist/infectioloog Mihai Netea en nano-fysicus Bart van Wees zullen op 13 september de NWO-Spinozapremie ontvangen. Dat heeft NWO-voorzitter Jos Engelen vandaag bekendgemaakt. De NWO-Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland en bestaat uit een bedrag van 2,5 miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek. De NWO-Spinozapremie is een eerbewijs en vooral ook een stimulans voor verder onderzoek. NWO kent de Spinozapremies jaarlijks toe aan maximaal vier in Nederland werkzame onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de allerbesten van hun vakgebied behoren.

Spijtig genoeg dus dit jaar (wederom) geen enkele vrouwelijke winnaar. Het LNVH is nominatiegerechtigd en nomineerde zoals elk jaar twee vrouwelijke topwetenschappers. Het LNVH zal met NWO het gesprek gaan voeren over de onbalans in M/V-verdeling onder Spinozawinnaars.