Lancering Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie


1 Sep 2020  -  1 Sep 2020

Lancering Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie

Lancering Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie

1 september 2020

9:45-10:45u

 

Op 1 september zal Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie in het Onderwijs en Onderzoek presenteren. 

Het ministerie vroeg voor de samenstelling van dit plan om expertise en input van partijen uit het veld, waaronder het LNVH. Andere partners zijn de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de Vereniging van Universiteiten (VSNU), ECHO - Expertise Centrum Diversiteit en het LanDO (Landelijk Overleg Diversity Officers). In dit plan is onder andere aandacht voor gendergelijkheid en sociale veiligheid, naast de vele andere aspecten van diversiteit in het hoger onderwijs.

Door de actuele COVID-19 maatregelen, zal de presentatie maar door enkele mensen bijgewoond kunnen worden. Wel is iedereen die geïnteresseerd is van harte uitgenodigd om mee te kijken via de livestream (aanmelden kan hier). Enkele dagen voor de presentatie zal er een link gestuurd worden naar degenen die zich hebben aangemeld. Ook zal er een video van de speeches en paneldiscussie na het evenement online te zien zijn.